Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtó közlemények

 

2. Megnyitó Ünnepség videója.

http://www.ovtv.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=2359&Itemid=83http://www.ovtv.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=2359&Itemid=83 

 

2. Borsod onlein.

Megújult az ózdi kilátó.  

Publikálva: 2011/09/21 11:52 Borsod onlein.

Ózd - Széles társadalmi összefogással sikerült felújítani azt a pihenőhelyet és kilátót Ózdon, amelyet az 1930-as években Roob József egykori vaskohómérnök kezdeményezésére hoztak létre.

Az Újra Ózdért Egyesület vette kézbe az ügyet, ugyanis néhány hónappal ezelőtt még gazzal benőtt, rozsdás, lepusztult állapotban volt az építmény.

A helyi önkormányzat, vállalkozók, civil szervezetek és magánemberek is az ügy mellé álltak, így sikerült helyre állítani a Zsélyi Aladár úton található kilátót.

Ezzel kapcsolatban Telky János, az Újra Ózdért Egyesület elnöke megjegyezte: az a szándékuk, hogy a helyiek és a városba érkezők megismerjék ezt a helyet, hiszen erről a pontról a gyári rész tökéletesen áttekinthető.

A későbbi tervekben az is szerepel, hogy néhány fa kivágásával egy teljes panorámát nyújtsanak az ide látogatók elé, mert most még az Újváros Tér takarásban van.

A kilátón egy magyar és egy uniós lobogó is található, az Ózd felirat pedig rövidesen meg lesz világítva, hogy az esti órákban távolról is kitűnjön a helyszín.

Telky János szerint a jelképet tekintve a kohászati kéménysort egész biztos, hogy nem tudja majd helyettesíteni, abban viszont bízik, hogy a városba érkezők számára kedvelt hely lesz a Roob pihenő és kilátóhely

Készítette: Marosréti Ervin

Még feltöltés alatt.